Roer voor de dressing de zure room in de yoghurt los en breng op smaak met
de helft van het citroensap, de kurkuma, de koriandersnippers, peper en
zout en zet de dressing tot het gebruik in de koelkast.
Laat de artisjokharten uitlekken.
Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze in lichtgezouten water
beetgaar.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en laat ze vervolgens uitlekken.
Maak de venkelknol schoon, bewaar wat groen voor het garnituur en snijd de
knol in fijne juliënne.
Besprenkel deze met de rest van het citroensap en meng er de groene
boontjes door.
Verdeel dit mengsel over 4 borden en lepel er wat yoghurtdressing op.
Zet een artisjokhart in het midden en versier met wat venkelgroen.
Lekker met een stukje stokbrood of warme toast, of als bijgerecht bij
geroosterd vlees.
Tip: Kurkuma of geelwortel behoort tot de gemberachtigen. De smaak heeft
dan ook iets van gember weg, is lichtzuur en pikant, maar niet zo
uitgesproken als die van kerriepoeder. Kurkuma is heel geschikt voor het
kruiden van sauzen, gevogelte, stoofschotels en eiergerechten en geeft de
gerechten bovendien een mooie, gele kleur.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |